Huurwoningen in handen van buitenlandse vastgoedbedrijven worden vaak slecht onderhouden. Dat komt volgens de Woonbond doordat die investeerders alleen maar uit zijn op winst en de huizen laten verslonzen. Huurders zijn intussen de dupe schrijft Een Vandaag.
De wet voorziet in een basisnorm voor goed verhuurderschap en geeft gemeenten de mogelijkheid een verhuurvergunning te verplichten. Zo kunnen gemeenten extra eisen stellen aan de verhuurder als het gaat om het onderhoud van de woning en de maximale huurprijs van gereguleerde huurwoningen.Ook gaat om het voorkomen en tegengaan van discriminatie en intimidatie, de plicht om de huurovereenkomst op schrift te stellen en de plicht om de huurder over enkele zaken te informeren, bijvoorbeeld over de rechten en plichten van de huurder aangaande het gehuurde. Daarnaast is voor verhuurbemiddelaars een verbod opgenomen op het vragen van dubbele bemiddelingskosten. De wet voorziet in een basisnorm voor goed verhuurderschap en geeft gemeenten de mogelijkheid een verhuurvergunning te verplichten. [NUL20].
Voorkom ondermijning en woonfraude in vastgoed door te verhuren middels de methode [screening e.d.] die Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt hanteert. Door middel van controle, voorlichting en educatie wil deze onafhankelijke stichting de verhuurmarkt veiliger, transparanter en minder fraudegevoelig maken. Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH] ongewenste verhuurpraktijken in de verhuurmarkt aanpakken door middel van preventie en de faciliteerders van woonfraude aan te pakken, denk vooral aan malafide verhuurmakelaars die de onderwereld helpen aan woningen en bedrijfspanden. Voor meer informatie over goed verhuurderschap, screening, educatie en veilig verhuur kunt u contact opnemen via T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl