Er wordt daar wat geld mee verdiend, maar er staat ook een flink risico tegenover: Huurders die niet betalen, panden die minder waard worden of een wetgever die zo uitdrukkelijk de kant van de huurder kiest dat het rendement(je) vrijwel verdampt schrijft Tomas Lim van Interhouse.
Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH] ondersteunt de verhuurmarkt en probeert zo woonfraude te beperken. . SBWH geeft verhuurmakelaars en -bemiddelaars de mogelijkheid keurmerkhouder te worden. Hiervoor dienen zij aan een aantal vooropgestelde eisen te voldoen zoals het vragen van billijke huur! Met dit keurmerk laten ze zien dat zij een hoge kwaliteit van dienstverlening bieden en zich houden aan hun beloftes. Samen met de SCVM wordt het Keurmerk Verhuur Veilig uitgedragen. Op de website van SCVM vindt u de voorwaarden en eisen waaraan verhuurmakelaars en – bemiddelaars moeten voldoen. Naast civielrechtelijke ondersteuning bij problemen verzorgt SBWH educatie om woonfraude te voorkomen.
Voorkom ondermijning en woonfraude in vastgoed door te verhuren middels de methode [screening e.d.] die Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH] hanteert. Door middel van controle, voorlichting en educatie wil deze onafhankelijke stichting de verhuurmarkt veiliger, transparanter en minder fraudegevoelig maken. Informatieverstrekking aan huurders over rechten en plichten is een van de regels van de Wet Goed Verhuurderschap die op 1 juli 2023 is ingegaan. Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt wil wantoestanden in de verhuurmarkt aanpakken door middel van preventie en de faciliteerders van woonfraude aan te pakken, denk vooral aan malafide verhuurmakelaars die de onderwereld helpen aan woningen en bedrijfspanden.
Neem eens contact op voor meer informatie over de methode van Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt voor veilig verhuren:
T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl