In het licht van recente gebeurtenissen, zoals de tragische explosie in een Rotterdamse woonwijk veroorzaakt door een drugslab, wordt de noodzaak voor proactieve maatregelen tegen ondermijnende criminaliteit in onze gemeenschappen steeds duidelijker. Het gevaar dat schuilgaat in de schaduwen van onze buitengebieden en woonwijken met drugslabs en hennepkwekerijen, vereist onze onmiddellijke aandacht en actie schrijft Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland.
Lees ook: In het bestrijden van drugsoverlast worden bij gemeenten convenanten afgesloten tussen de overheid, energiemaatschappijen en woningcorporaties en in enkele gevallen kunnen verhuurmakelaars hierin participeren. Ook de Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH] heeft gevraagd bij iedere gemeente om convenantpartner te mogen worden maar dit is in alle gevallen afgewezen omdat SBWH geen verhuurder is.
Ook de particuliere verhuurder kan geen convenantpartner worden; vaak wordt deze weggezet als huisjesmelker terwijl woningcorporaties steevast worden betiteld als bonafide verhuurder.
Het voordeel van het zijn van convenantpartner is dat, indien er bijvoorbeeld een hennepplantage wordt aangetroffen in een pand van een partner, deze NIET wordt gesloten op basis van de zogenaamde Damocleswet. Uitgegaan wordt dat een convenantpartner alles doet om te voorkomen dat er een hennepplantage gevestigd wordt.
Wat vreemd is dat de particuliere verhuurder hetzelfde doet maar dan wel geconfronteerd wordt met sluiting van een pand.
Voor meer informatie en preventie en educatie kunt u contact opnemen met Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl