Particuliere verhuurders in Carnisse hadden tot 1 januari 2024 de tijd om een verhuurvergunning aan te vragen. De meeste verhuurders hebben dit gedaan. Maar wie het niet gedaan heeft, riskeert nu een hoge boete. De gemeente is gestart met handhaven. Verhuurders in Carnisse die wél een verhuurvergunning hebben maar nog steeds te hoge huren vragen, kunnen óók een boete verwachten schrijft de Havenloods.
Als je kamers wil verhuren, moet je daarvoor in sommige gemeenten een vergunning aanvragen. De gemeente denken erover na om zo’n vergunningenstelsel in te voeren voor huurwoningen.
Vanaf 1 juli is de Wet Goed Verhuurderschap in werking getreden, elke gemeente moet nu een Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag hebben.
Het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag:
- Inventariseert gevallen van ongewenst verhuurgedrag
- Rapporteert en signaleert ontwikkelingen op de particuliere verhuurmarkt
- Onderzoekt binnengekomen meldingen
- Ondersteunt en informeert huurders die last hebben van ongewenst verhuurgedrag
- Spreekt verhuurders aan als dit nodig is
Het Meldpunt onderneemt geen actie zonder overleg met de huurder. Het Meldpunt gaat vertrouwelijk om met informatie. We worden betaald door de gemeente, maar zijn een zelfstandige organisatie schrijft Stichting Woon.
Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt wil wantoestanden in de verhuurmarkt aanpakken door middel van preventie en de faciliteerders van woonfraude aan te pakken, denk vooral aan malafide verhuurmakelaars die de onderwereld helpen aan woningen en bedrijfspanden.
Neem eens contact op voor meer informatie over de methode van Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt voor veilig verhuren:
T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl