Sinds juli kunnen gemeenten op basis van de Wet goed verhuurderschap huisjesmelkers aanpakken voor wanpraktijken, zoals achterstallig onderhoud en sleutelgeld. „Maar dan moet er wel gehandhaafd worden” schrijft het NRC.
Vanaf 1 juli 2023 is de Wet goed verhuurderschap van kracht. Deze wet geeft gemeenten meer mogelijkheden om ongewenst verhuurgedrag, zoals woondiscriminatie, intimidatie, onredelijke servicekosten en een te hoge borg tegen te gaan. Met een verhuurvergunning kunnen aanvullende eisen aan verhuurders worden gesteld zoals een eerlijke huurprijs en tijdig onderhoud van de woonruimte. Goed verhuurdersgedrag, zorgplicht van [verhuur]makelaars is essentieel! Het imago van de verhuurders in de particuliere huursector lijkt te worden bepaald door enkele malafide verhuurders. Verhuurderschap is geen synoniem voor huisjesmelker, een grote misvatting met ongewenste gevolgen, omdat het tot uitdrukking komt in contraproductieve wet- en regelgeving schrijft Vastgoed Belang.
Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt wil wantoestanden in de verhuurmarkt aanpakken door middel van preventie en de faciliteerders van woonfraude aan te pakken, denk vooral aan malafide verhuurmakelaars die de onderwereld helpen aan woningen en bedrijfspanden.
Neem eens contact op voor meer informatie over de methode van Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt voor veilig verhuren:
T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl