We hebben het over geldezels en vluchtelingen gehad, maar hoeveel weten we eigenlijk over het effect van ondermijning op onze boeren en ondernemers? Minder dan je denkt. Van het stelen van landbouwapparatuur tot aan het ontdekken van een drugslab: het gebeurt er allemaal schrijft Landelijk Programma Ondermijning. Als voorbeeld: Niemand had in de gaten dat er in dit verstopte drugslab xtc werd gemaakt schrijft Omroep Brabant.
Boerenbedrijven, ondernemers en tuinders krijgen te maken met diefstal van diesel, koperen spuitkoppen en kostbare landbouwmachines op het erf. Ook steken hennepkwekerijen en xtc-labs steeds vaker de kop op in een afgelegen schuur of stal. Al dan niet met (gedwongen) medewerking van de eigenaar. De problemen beperken zich niet tot de bedrijven zelf. De buitengebieden zijn ook in trek als het gaat om de dumping van chemisch afval en drugsafval. Zie ook het boek Ondermijning op het platteland Problemen en aanpak.
Veilig verhuren van vastgoed voorkomt faciliteren door drugscriminelen. Na het aantreffen van drugslabs of hennepkwekerijen is de verhuurder hoofdverdachte en is de schade enorm. Minder drugscriminelen in vastgoed reduceert drugsafvaldumping in de buitengebieden en is beter voor het milieu. Drugspandsluiting is aan de orde van de dag. Stichting Bestrijding en Woonfraude & Hennepteelt [SBWH] helpt gedupeerde vastgoedeigenaren met ontsluiting van het pand en verhalen op mogelijke dader.
Kijk voor meer tips over veilig verhuren, screening kandidaat , Businesspartners en educatie via Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH]. Zo voorkom je ondermijning en vastgoedfraude! Melden van verdachte situaties kan via Stichting Bestrijding Woonfraude & Hennepteelt www.sbwh.nl info@sbwh.nl 085-273 52 77