Op 1 juli 2023 ging de Wet goed verhuurderschap in. Hierin staan duidelijke regels waar een verhuurder zich aan moet houden. Doet de verhuurder dit niet, dan kan de huurder dit melden bij de gemeente die hierop kan handhaven. Elke gemeente moet nu een Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag hebben.
Als u uw woning tijdelijk wil verhuren moet u goed kijken of dit mag en het juridisch goed regelen. Vanaf 1 juli 2023 is de Wet goed verhuurderschap van kracht. Deze wet geeft gemeenten meer mogelijkheden om ongewenst verhuurgedrag, zoals woon discriminatie, intimidatie, achterstallig onderhoud, onredelijke servicekosten en een te hoge borg tegen te gaan. Met een verhuurvergunning kunnen aanvullende eisen aan verhuurders worden gesteld zoals een eerlijke huurprijs en tijdig onderhoud van de woonruimte.
Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt wil wantoestanden in de verhuurmarkt aanpakken door middel van preventie en de faciliteerders van woonfraude aan te pakken, denk vooral aan malafide verhuurmakelaars die de onderwereld helpen aan woningen en bedrijfspanden. Verhuur veilig en netjes middels Keurmerkhouders VerHuurVeilig, zie ook de Huurkamer Stichting Certificering voor Makelaars [SCVM].
Neem eens contact op voor meer informatie over de methode van Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt voor veilig verhuren:
T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl