Het zal je gebeuren, je huurder teelt hennep in de woning en dan wordt je verantwoordelijk worden gesteld door je bank. Ook als je nergens vanaf wist. Dat betekent dat je mogelijk opdraait voor energiekosten, ontmantelingskosten en overige schade in je vastgoed. Deze kosten kunnen oplopen tot in de tienduizenden euro’s
In dit specifieke geval belde de huiseigenaar naar de Rabobank om informatie in te winnen over de bij de Rabobank afgesloten Opstalverzekering die loopt bij Interpolis. En ook voor een offerte voor een andere verzekering. De Rabobank gaf nul op het rekest, de verzekeringen van de rekeninghouder waren namelijk geblokkeerd, dit omdat in hun verhuurde woning een hennepkwekerij was aangetroffen, dit werd door de medewerker van de bank meegedeeld. De huiseigenaar moest eerst maar haar onschuld bewijzen aan de Rabobank en tevens de persoonlijke gegevens doorgeven van de malafide huurder. Redenen werden niet gegeven.
Dit is volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming [AVG] niet wetmatig. Volgens de medewerker van de Rabobank kon het doorgeven van de gegevens toch prima, als de huiseigenaar niets te verbergen had? Bovendien was het vaststellen van betrokkenheid van de huiseigenaar belangrijker dan de AVG. De huiseigenaar heeft deze vraag inmiddels voorgelegd aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Ondertussen speelt de Rabobank voor eigen rechter en hanteert een omgekeerde bewijslast.
Alle fatsoensregels worden door de Rabobank overschreden en ze spelen tevens voor eigen rechter.
Huiseigenaren worden in vele gevallen als criminelen behandeld.
Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWHnl] helpt gedupeerde huiseigenaren met juridische afwikkeling. Meer informatie via info@sbwh.nl en 085-273 52 77. Komt u dit soort schijnende gevallen tegen, melden helpt!! Zie ook de website www.sbwh.nl.