Bij een inval in een woning aan de Hereweg heeft de politie donderdag 25 januari verschillende soorten harddrugs en geneesmiddelen aangetroffen. In het appartement zijn twee verdachten aangehouden, een van 32 jaar uit Nieuwegein en een 56-jarige man uit Eindhoven. Zij worden verdacht van bezit en handel in harddrugs schrijft de Politie.
Spookhuurders, een fenomeen wat de laatste jaren steeds opduikt. In huurwoningen blijken meerdere personen ingeschreven te staan die er niet wonen. In grote steden als Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Zwolle. Amersfoort en Den Haag blijken woningen die via particulieren worden aangeboden al dan niet via verhuurmakelaars) gebruikt te worden als postadres.
De verhuurders hebben er geen weet van en bij de Gemeente, afdeling Burgerzaken is steevast het antwoord: “De persoon is verschenen aan de balie met een huurovereenkomst en meer informatie geven we niet in verband met de privacy”
Om een spookhuurder op het adres uitgeschreven te krijgen is lastig. Als de Gemeente meewerkt, wordt de bewuste persoon in onderzoek gezet. Dit betekent dat de Gemeente een kaartje stuurt naar het adres met het verzoek aan de persoon om zich te melden aan de balie van Burgerzaken. Doet deze persoon dat niet, dan volgt binnen een paar weken nog zo’n zelfde uitnodiging een als die persoon weer niet reageert, wordt de persoon uitgeschreven van het adres.
Dus hierbij een oproep aan verhuurders, beheerders en makelaars die last hebben van spookhuurders. meldt het aan Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH] via T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u) of via email info@sbwh.nl.
Voorkom vormen van woonfraude in vastgoed middels gedegen screening van kandidaat huurders, verhuur middels Keurmerkhouders Verhuurveilig. Neem contact op voor meer informatie over preventie en aanpak.