Lange tijd bestond voor verhuurders van woonruimte een ruime mogelijkheid om tijdelijke huurovereenkomsten af te sluiten, zonder huurbescherming voor de huurder. Advocaat Boudewijn van Nieuwenhuijzen, werkzaam bij Kneppelhout Advocaten, geeft meer duidelijkheid over het gebruik van tijdelijke huurovereenkomsten bij studenten en gescheiden ouders. Bron: Vereniging Verhuurmakelaars Rotterdam
Het doel van de Wet Goed Verhuurderschap is om ongewenste verhuurpraktijken te voorkomen en tegen te gaan.U moet zich vanaf 1 juli 2023 houden aan regels die huurmisstanden voorkomen. Bijvoorbeeld tegen intimidatie en woondiscriminatie of te hoge borg en exorbitante huurprijzen. Dat staat in de nieuwe Wet goed verhuurderschap. De positie van huurders is verzwakt door de algehele schaarste op de woningmarkt. Dit leidt vaak tot misstanden waartegen huurders zich lastig kunnen verweren. Huurders moeten schriftelijk geïnformeerd worden over de rechten en plichten voor huren van vastgoed.
Voorkom ondermijning en woonfraude in vastgoed door te verhuren middels de methode [screening e.d.] die Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH] hanteert. Door middel van controle, voorlichting en educatie wil deze onafhankelijke stichting de verhuurmarkt veiliger, transparanter en minder fraudegevoelig maken. Informatieverstrekking aan huurders over rechten en plichten is een van de regels van de Wet Goed Verhuurderschap die op 1 juli 2023 is ingegaan. Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt wil wantoestanden in de verhuurmarkt aanpakken door middel van preventie en de faciliteerders van woonfraude aan te pakken, denk vooral aan malafide verhuurmakelaars die de onderwereld helpen aan woningen en bedrijfspanden.
Neem eens contact op voor meer informatie over de methode van Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt voor veilig verhuren:
T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl