Het grote probleem ligt hem in het screenen van de kandidaat huurder. Met enige regelmaat ontdekt [maar krijgt ook meldingen] Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH] gemanipuleerde identiteitsbewijzen, loonstroken en vervalste documenten over vermeend verhuurdersgedrag. Maar hoe ondervang je zoiets?!
Het verhuren van woningen is interessant maar niet zonder risico’s. Een woning kan worden verwaarloosd of beschadigd door een huurder, er kan een hennepkwekerij in worden geëxploiteerd of er wordt overlast veroorzaakt waar omwonenden over klagen bij de verhuurder.
Woonfraude is een toenemend probleem in de Nederlandse verhuurmarkt en veroorzaakt jaarlijks een enorme schadelast door bijvoorbeeld hennepteelt, criminaliteit en huurshoppen. De woning-eigenaren draaien meestal op voor de vaak torenhoge kosten omdat er nauwelijks financieel verhaal valt te halen op de huurders. Een groot deel van deze woonfraude had voorkomen kunnen worden wanneer de huurders aan een grondig onderzoek waren onderworpen door professionele verhuurmakelaars en -bemiddelaars.
Vele verhuurmakelaars/bemiddelaars hebben een Cursus Verhuur Veilig of Verhuur niet! gevolgd. Dit is een praktijkgerichte cursus waarin uw verhuurproces wordt doorgelicht en u wordt getraind in het herkennen van juiste of valse loonstroken, het voorkomen dat u slachtoffer wordt van malafide huurders en hoe u zelf uw screening van kandidaat-huurders kunt optimaliseren. Via deze link kunt u meer informatie bekijken en inschrijven voor deze praktijkgerichte, gedegen en effectief gebleken Cursus!
Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt ondersteunt de verhuurmarkt en probeert zo woonfraude te beperken. Door middel van controle, voorlichting en educatie wil deze onafhankelijke stichting de verhuurmarkt veiliger, transparanter en minder fraudegevoelig maken. Neem eens vrijblijvend contact op:
T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl