Tijdens deze cursus worden actuele casussen gebruikt waarmee makelaars leren hoe zij frauduleuze documenten kunnen herkennen. Daarnaast wordt geleerd hoe identiteitskaarten ge- en misbruikt worden.
In een praktijkgerichte cursus van drieënhalf uur zijn de vaardigheden van de makelaars vergroot en ook de snelheid van hun screeningsprocedure.
Tijdens de cursus brengen de makelaars zelf ook casuïstiek in waardoor een interactieve discussie ontstaat die gericht is op het op de juiste manieren voorkomen en oplossen van problemen met huurders.
De cursus kan ook gevolgd worden, los van het keurmerk verhuurveilig.
Makelaars spelen een sleutelrol in het verhuur- of verkooptraject maar worden wel eens bewust en met voorbedachten rade om de tuin geleid – met alle gevolgen van dien.“Loonstroken en bankafschriften die op het eerste oog authentiek lijken, kunnen zijn nagemaakt. Wanneer een makelaar hier slechts vluchtig naar kijkt en daarna goedkeurt, brengt hij een systeem in gang dat niet te overzien is. Makelaars kunnen op deze manier een woning of bedrijfspand aan criminelen verhuren met verstrekkende gevolgen. Denk daarbij niet alleen aan de consequenties voor de daadwerkelijke eigenaar van de woning, maar ook aan een zware financiële en reputatieschade voor de dienstdoende makelaar.” [Alex Vooren, Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt]. Verhuur veilig middels bij een brancheorganisatie en voorkom woonfraude in vastgoed.
Voor meer informatie over preventie, aanpak en educatie kunt u contact opnemen met Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH] via T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl